TARİHÇE

Ertuğrul Gazi İlkokulu 1985 yılında Erzurum merkeze bağlı olarak Gez Köyü Ortaokulu olarak Eski binada Eğitim-Öğretime başlamıştır.

İlk mezunlarını 1989 yılında vermiş ortaokulun başka bir yere taşınması nedeniyle

1994-1995 eğitim öğretim yılının ikinci yarısında Ertuğrul Gazi İlkokulu olarak Eğitim-Öğretime devam etmiştir.

1997-1998 Eğitim-Öğretim yılında sekiz yıllık Eğitim- Öğretime geçilmesi nedeniyle Ertuğrul Gazi İlköğretim okulu adını almıştır.

2003 yılında sınıfların yetersizliğinden dolayı eski binaya bitişik olarak 10 derslikli yeni bir bina yapılmıştır.

2003 yılında Dadaşkent Ilıca ilçesi ile birlikte Erzurum büyük şehir statüsünde Aziziye ilçesi adı altında birleştirildiğinden Eğitim Öğretime Aziziye ilçesine bağlı olarak devam etmiş 2013-2014 Eğitim Öğretim yılında 4+4+4 Eğitim sistemine geçilmesi nedeniyle Ertuğrul Gazi İlkokulu adını almıştır.

. Halen okulumuzda 20 derslikte 20 şube 1 kütüphane, rehberlik servisi müdür odası, müdür yardımcısı odası, , öğretmenler odası, Toplantı salon depo ve arşiv olarak kullanılan bölümler bulunmaktadır.

Eğitim- Öğretim normal  eğitim olarak sürdürülmektedir.